Lintworm hond

Een lintworm bij een hond komt regelmatig voor. Een mond moet daarom meerdere keren per jaar ontwormd worden. Honden kunnen onder andere een lintworm oplopen doordat ze vlooien hebben of wanneer ze in aanraking komen met een besmette kat. Ook kan een infectie overgedragen worden wanneer uw hond ontlasting eet. In dit artikel lees je alles over lintworm bij een hond.

Lintworm hond

Symptomen lintworm bij een hond

Irritatie aan en rond de anus kan duiden op een lintworminfectie bij de hond. Ook is het vaak aan de ontlasting te zien. Wanneer er kleine witte stukjes tussen de ontlasting zit, duidt dit vaak op een lintworminfectie. Deze witte stukjes lijken ook wel op rijstkorrels. Een regelmatige check van de ontlasting van de hond is dus raadzaam. Toch is het vaak ook helemaal niet te zien of te merken aan uw hond of er een lintworm of andere worm aanwezig is. Daarom is het ook zo belangrijk om regelmatig te ontwormen om er zeker van te zijn dat de hond geen worminfectie heeft.

Vlooien als oorzaak voor lintworm

Daarnaast is het belangrijk uw hond regelmatig te behandelen tegen vlooien. Honden lopen lintworminfecties namelijk vaak op door vlooien. Het ontwormen van een hond gaat via een tablet. U kunt het tablet tussen het andere voer stoppen. Het ontwormingstablet werkt ook tegen spoelwormen en haakwormen. Enkele tabletten zijn maar een paar euro en zijn eenvoudig te bestellen via deze site. Natuurlijk is het ook mogelijk om langs te gaan bij de dierenarts of bij een dierenwinkel.

Behandeling lintwormen bij een hond

Het is belangrijk een hond regelmatig te behandelen tegen lintworm, maar ook tegen andere infecties. Een pup moet in het eerste halfjaar meerdere kuren ondergaan. Dit heeft ook een preventieve werking. Honden ouder dan een jaar moeten ongeveer 4 keer per jaar behandeld worden tegen lintworminfecties.

Hieronder vind je alle benodigde medicijnen en kuren voor de hond. Alles is direct te bestellen. Vandaag besteld, betekent morgen al in huis!

Product:Omschrijving:Bestellen:
Novartis Milbemax Ontwormingsmiddel Kleine Hond

Breed werkend ontwormingsmiddel in tabletvorm.
Drontal Hond Groot Flavour Ontwormtabletten 2st

Voor de behandeling van menginfestaties van rondwormen en lintwormen bij honden.
Drontal Hond Ontwormtabletten 2st

Een breedspectrum ontwormingsmiddel, actief tegen rond- en lintwormen in één toediening.
Milbemax Grote Hond Tabletten 4st

Voor de behandeling van besmetting met rondwormen bij de hond.
Milbemax Kleine Hond Tabletten 4st

Voor de behandeling van besmetting met rondwormen bij de hond en de behandeling van besmetting met lintwormen.
Bolfo Gold Druppels Hond 100

Tegen vlooien. Voor honden van 4-10kg.
Bolfo Gold Druppels Hond 40 2 x 0,4ml

Tegen vlooien. Voor honden van minder dan 4kg.
Bolfo Gold Druppels Hond 400

Tegen vlooien. Voor honden van 25KG of meer.