Lintworm kat

Lintworm bij een kat komt vaak voor. Als u thuis een kat heeft is het dan ook belangrijk om vier keer per jaar uw kat te laten ontwormen. Lintwormen kunnen namelijk schadelijk zijn voor de gezondheid van de kat. Lintworm bij een kat kan zelfs dodelijk zijn.

Lintworm kat

Hoe ontstaat een lintworm bij een kat?

Vooral buitenkatten komen geregeld thuis met een muisje of een ander dier. Door het eten van deze dieren kan uw kat lintwormen krijgen. Soms eet een kat de ontlasting van andere dieren die hij buiten tegen komt. De ontlasting van zo’n dier kan geïnfecteerd zijn met een eitjes van een lintworm ern hierdoor op de kat overgebracht worden. Ook kan een kat lintwormen krijgen van vlooien. Het is dus erg belangrijk uw kat regelmatig te controleren op vlooien en hier een middel tegen te geven.

Symptomen lintworm bij een kat

Lintworminfecties bij de kat zijn meestal symptoomloos. Een kat kan prima leven met een of enkele wormen in de darmen. Omdat de symptomen niet zo goed te zien zijn is het belangrijk regelmatig de kat in de gaten te houden. Wanneer de kat veelvuldig rond de anus jeukt, kan dit wijzen op een lintworminfectie. Verder is het belangrijk om af en toe de ontlasting van de kat na te kijken. Wanneer er kleine witte deeltjes in de ontlasting zitten (vergelijkbaar met rijstkorrels) kan dit duiden op een lintworm.

Behandeling van lintwormen bij een kat

Katten hebben een vrije grote kans op een lintworminfectie. Vooral wanneer het een buitenkat betreft. Het is dan ook verstandig om uw kat minimaal vier keer per jaar te ontwormen. Er zijn verschillende middelen verkrijgbaar om uw kat te ontwormen. Op deze site kun je een aantal middeltjes vinden en direct bestellen. Natuurlijk is het ook mogelijk om naar de lokale dierenwinkel te gaan of meer informatie en afvies in te winnen bij een dierenarts.

Hieronder vind je alle benodigde medicijnen en kuren voor de kat. Alles is direct te bestellen. Vandaag besteld, betekent morgen al in huis!

Product:Omschrijving:
Drontal Kat Klein Ontwormtabletten 2st

Effectieve bestrijding van wormen bij de kat.
Milbemax Kat Tabletten 4st

Voor de behandeling van besmetting met rondwormen en lintwormen.
Bolfo Gold Druppels Kat 80, 2 pipetjes

Tegen vlooien. Voor katten boven de 4KG.
Bolfo Gold Druppels Kat 40

Tegen vlooien. Voor katten van minder dan 4KG.