Wormen in ontlasting

Wormen in ontlasting komt vaak voor bij de mens. Relatief gezien komen wormen in ontlasting veelal voor bij kinderen. Namelijk ruim 60% van de kinderen heeft wel eens last van deze aandoening. Dit neemt niet weg dat ook volwassen mensen en ouderen mensen last kunnen krijgen van wormen in de ontlasting.

Wormen in ontlasting; kinderen

Kinderen, en vooral kleine kinderen hebben relatief vaak last van wormen in de ontlasting. Dat komt doordat zij vaak ongemerkt de eitjes van de wormen in hun mond steken. De eieren ontpoppen zich hierdoor in de darmen tot wormen. Vooral kleine kinderen steken nog van alles in hun mond. hierdoor bestaat het risico dat de eitjes van de wormen ongemerkt in het lichaam van het kind terecht komen.

Besmetting en symptomen

Het hebben van wormen in de ontlasting is veelal niet gevaarlijk. Toch is het voor zowel kinderen als de volwassen mensen geen prettige aandoening. Men krijgt veelal last van irritante en zeer ernstige jeuk rondom het gebied van de anus. Het krabben op die plek zorgt ervoor dat er weer nieuwe eitjes daar terecht komen. Ook aanraking met andere mensen kan deze besmetting verergeren. Deze personen zullen op hun beurt ook weer last krijgen van de symptomen van wormen in ontlasting etc. Een andere manier waarop het kind veel kans maakt op een mogelijke besmetting met wormen die zich zullen laten zien in de ontlasting is het spelen in een zandbak waar bijvoorbeeld hondenpoep of kattenpoep in aanwezig is of is geweest.

Wormen in ontlasting bestrijden

Tegen de wormen in de ontlasting kan men gewoon een wormenkuur halen bij de apotheek. Hiervoor hoeft u niet eerst richting de dokter. Een wormenkuur is ook verkrijgbaar via deze site. Normaal gesproken verdwijnen de wormen na zo`n kuur binnen enkele dagen. Mocht dit niet het geval zijn, kunt u daarna altijd alsnog naar de dokter voor advies over wormen in ontlasting.